معاون آموزشی جهاددانشگاهی:
به دنبال بومی سازی دکتری پژوهش محور هستیم
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه دورههای دکتری پژوهش محور در کشورهای پیشرفته جهان نتایج خوبی داشته است، گفت: به دنبال بومی سازی این دورهها هستیم.
دورههای دکتری پژوهش محور
دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو در حاشیه «نخستین همایش ملی بررسی چالشها و راهکارهای توسعه تحصیلات تکمیلی پژوهش محور در ایران» در گفتوگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه دورههای دکتری پژوهش محور بحث جدیدی است، اظهار کرد: در کشورهای پیشرفته این دورهها در جهت رفع نیازهای کشور به کار گرفته میشوند به طوری که اگر یک طرح کارفرما نداشته باشد به دنبال آن نمیروند.
آزمون دکتری متمرکز
وی افزود: در ایران نیز دو سالی است که از طریق آزمون دکتری متمرکز دانشجویان جذب شده و از آنجاکه جهاددانشگاهی تعدادی از این دانشجویان را در اختیار دارد برای رفع مشکلات این دورهها و همچنین استفاده از دیدگاههای جدید این همایش برگزار شد.
ایمانی با بیان اینکه تعداد زیادی از مقالات توسط اساتید باتجربه دانشگاهها در محورهای تعیین شده به دبیرخانه این همایش رسیده است، تصریح کرد: از این تعداد 16 مقاله در این همایش ارائه خواهند شد که در پایان کتاب این مقالات را منتشر خواهیم کرد.
بومی سازی دورههای دکتری پژوهش محور
وی همچنین با تاکید بر بومی سازی دورههای دکتری پژوهش محور گفت: باید این دورهها را در فضای نیازهای کشور مطرح کنیم تا ارتباط بین دانشگاه و صنعت از این طریق برقرار شود.
پژوهشگاهها و پژوهشکدههای جهاددانشگاهی
در حال حاضر در جهاددانشگاهی در دو دوره برگزار شده که طی آن 114 دانشجو در پژوهشگاهها و پژوهشکدههای جهاد مشغول به فعالیت هستند.
پی اچ دی آزمون : تفاوت دکتری پژوهش محور با دکتری عادی
دوره های دکتری پژوهش محور ۱۰ تفاوت نسبت به دوره های عادی دارند.
اساس کار دوره های پژوهش محور که هم اکنون تنها در مقطع دکتری صورت می گیرد حل مسئله موجود در کشور است این نیازها می تواند مربوط به حال، آینده نزدیک یا آینده دور باشد.
در دوره های پژوهش محور دانشجو (صاحب مسئله) خودش باید هزینه دوره را بپردازد، چنانچه در دوره های عادی اینطور نیست.
همچنین دوره پژوهش محور به صورت مسئله یعنی همان پژوهش آغاز می شود و پروژه متناسب با آن تعیین و بررسی و مطالعه می شود اما در دوره های آموزشی اینطور نیست.
تعداد واحدهای درسی در دوره پژوهش محور و دوره های عادی نیز متفاوت است، چنانچه دوره پژوهش محور در مقطع دکتری ۸ واحد داشته اما دوره های عادی ۲۴ واحد دارند همچنین در پایان دوره پژوهش محور دانشجو به دفاع از پروژه می پردازند ولی در دوره های عادی امتحان جامع ملاک ارزیابی است.
همچنین در دوره پژوهش محور دانشجو به عنوان همکار تحقیقاتی محسوب شده و حق تحقیق دریافت می کند چنانچه در دوره آموزشی دانشجو بعد از انتخاب حق التدریس دریافت می کند.
تعداد مقالات در دوره پژوهش محور بیشتر از دوره آموزشی عادی است.
در دوره های عادی یک استاد چند دانشجو دارد اما در دوره پژوهش محور چند دانشجو ظرفیت حل یک مسئله را دارند و همین امر موجب افزایش تعداد دانشجویان دکتری در پژوهش محور شده است.
در دوره پژوهش محور دانشجو با توجه به تحقیقات و پژوهش های خود درصد ارتقا مهارت و مهم بیشتر است.
هیچ تفاوتی بین مدرک دوره های پژوهش محور و دوره های عادی وجود ندارد.
دورههای دکتری پژوهشمحور باعث تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
دورههای دکتری پژوهشمحور از این جهت باعث تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه میشوند که دانشجوی دکتری پژوهشمحور، تحصیل خود را با پروژهای شروع میکند که مربوط به نیاز یکی از صنایع یا یکی از دستگاهها است و این نیاز به عنوان موضوع رساله دانشجو قرار میگیرد. بنابراین دوره دکتری پژوهشمحور یک دوره تحصیلی تقاضا محور میشود که دانشجو در آن با یک موضوع جدی و واقعی درگیر شده و علاوه بر بالا رفتن سطح علمی کشور نیازی نیز از جامعه برطرف میشود.
سایت آزمون دکتری : www.PhdAzmoon.Net
عضویت در خبرنامه سایت آزمون دکتری
امانت داری و اخلاق مداری
استفاده از این خبر فقط با ذکر منبع "سایت آزمون دکتری ( PhdAzmoon.Net ) " مجاز است.
استفاده از این خبر فقط با ذکر منبع "سایت آزمون دکتری ( PhdAzmoon.Net ) " مجاز است.